Gezond advies van jouw apotheker: weg met Dokter Google!

Een goeie gezondheid start bij correcte informatie. Enkel als we ons wapenen met heldere en correcte info kunnen we de juiste gezondheidskeuzes maken. Internet biedt een schat aan tips and tricks voor onze body, mind en soul. Maar welke infobronnen zijn betrouwbaar en wetenschappelijk correct? Waar kunnen we te rade gaan als we objectieve gezondheidsinfo willen opsnorren op het internet?

 

google logo blurryAls het om onze gezondheid gaat willen we heldere antwoorden op onze vragen. Weg met misty verklaringen en verwarrende adviezen.

 

Internet, de snelste remedie?

Uren en uren lang vertoeven we wekelijks, zelfs dagelijks online op the world wide web. Als ontspanning. Voor ons werk. Om een rondje van je shopping shopping shopping te gaan doen. Op zoek naar hét recept voor die niet te versmaden homemade granola waarover je bestie gisteren zo smakelijk vertelde.

En wie van ons ging nog niet online op zoek naar hét vermageringsmiddel waarbij de kilootjes van ons lijf smelten als sneeuw voor de zon? Of naar de oorzaak van die kleine rode bubbeltjes op de linkeroorlel van peuterlief die daar plotseling te zien zijn? En vooral: wat smeer ik dan best aan die rode bubbeltjes om ze ook weer stante pede te doen verdwijnen? Forum Ozewiesewoze raadt mij een roze zalfje met witte stipjes aan. Webshop Rietpetiet prijst dan weer de witte zalf met roze stipjes aan als ultieme remedie. Online expert Tietatovenaar smeert mij liever een blauwe lotion met geheim superextract aan...

You get the point I guess... We vinden op het internet altijd wel één of andere verklaring waar we op dat eigenste moment oren naar hebben, n'est-ce pas?!

Maar H.E.L.P !!!! Waar kan ik dan in hemelsnaam écht terecht voor betrouwbaar en to the point advies voor die kleine rode bubbeltjes op de linkeroorlel van peuterlief?

Hoe kunnen we überhaupt nog het bos door de bomen zien met al die zogenaamde gezonde adviezen op het internet?

Panic no more...

 bos 4
Wie laat ons door de bomen het bos weer zien in onze zoektocht naar correcte wetenschappelijke gezondheidsinfo?

 

Lieve lezers, let me introduce you to de Farmareus!

Ik steek van(de)wal(le) 😉 met een dikke merci jouw richting uit te sturen: merci om even de tijd te nemen om een kijkje te nemen op onze blog. Bij deze wil ik je met veel plezier voorstellen aan onze goeie vriend, de Farmareus. Noem de Farmareus in geen geval in één adem met woorden als megadeals, peperdure medicijnen of miljardenovernames, oooooh nee! Informeren en adviseren, dàt is zijn dada!

Reus familie groen

 

Reuze-interessante gezondheidstips

De Farmareus zal er persoonlijk voor zorgen dat de tijd die je hier nu, en hopelijk nog vele keren in de toekomst, spendeert ook daadwerkelijk wordt beloond. Nee, niet met een goed stukske chocolade #sorrynotsorry, maar met betrouwbaar gezondheidsadvies om van te snoepen.

Hapklare brokjes apotheekadvies die je lekker kan consumeren van achter jouw pc. Of vanuit je zetel. Of van achter den afwas. Of in je bad. Of tussen twee afleveringskes Tiger King binging op vrijdagavond...You name it and your biggest friend will be there for you!

 

snoepjes
De Farmareus at your service: hapklaar advies voor groot en klein.

 

Bye bye, Dokter Google!

De Farmareus serveert jou hier op onze webstek objectieve informatie over kleine en grote kwaaltjes. Van kleine rode bubbeltjes op de linkeroorlel van peuterlief tot info over de corona pandemie die momenteel ons leven beheerst. De Farmareus wil je behoeden voor de vreselijkste diagnoses van de Arts der artsen, Dokter Google. Hij wil je gids zijn op het internet vol wonderpillen en mirakelcrèmekes. Een wetenschappelijk verantwoorde dam opwerpen tegen alle zelfverklaarde online goeroes, helpers, genezers en gezondheidsexperts.

Overconsumptie van verzorgingsproducten en voedingssupplementen tegengaan door jou advies aan te reiken gestoeld op kennis, niet louter op marketing. De Farmareus wil het kaf van het koren scheiden in jouw zoektocht naar een remedie die bij jou persoonlijk past. 

De Farmareus geeft je op een dienblaadje dat tikkeltje extra gezondheidsinfo om jouw leven net dat beetje makkelijker te maken. Een vleugje wetenschapskennis dat je betere, gezondere keuzes doet maken.

 

welkom boei Welcome on board bij de Farmareus on a mission! 

 

Wees welgekomen – online en offline

Noem de Farmareus gerust een online en digitaal verlengstukje van onszelf, van onze manier van werken offline, bij ons in de apotheek. West-Vlaamse tongval inbegrepen. 😉

Heb je een gezondheidsvraag voor onze lieve Farmareus?
Aarzel niet en neem contact met ons op. De Farmareus neemt alle relevante vragen ter harte en maakt er werk van om jou oprecht, kritisch, liefdevol en in alle vertrouwen advies te geven.

 
Op dit moment geen prangende health issues waar je mee worstelt?
Laat je dan Inspireren door de Farmareus en zijn dolle avonturen in Farmaland op onze Facebookpagina of volg ons op instagram.

Bij deze: van harte welkom!

 

Jouw Farmareus-verslaggever slash apotheker,

 

            benedicte


  

 

Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van de nieuwste brokjes gezondheidsadvies, laat dan hier je e-mailadres achter en de Farmareus stuurt ze je in primeur!

 

Ik wil zo'n sappig gezondheidssnoepje