De Corona zelftest voor thuis in 5 eenvoudige stappen (én met filmpje :) )

Cliché, cliché: een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. En in deze klopt deze stelling al helemaal! Ik krijg de handleiding voor de covid antigeen zelftest nét iets makkelijker uitgelegd met een schoon filmpje dan dat ik hier een ellenlange parlé over neuswissers en tubekes begin afsteken. Dus lean back en neem gerust een lekker portietje popcorn dabei: IT'S MOVIETIME! 

 

Druk op de playtoets in het videoscherm en starten maar!

 

 

Nog enkele belangrijke tips and tricks

🙋 Bewaar de zelftesten altijd op kamertemperatuur. Wanneer ze zowel te koud als te warm bewaard worden, kunnen ze bij gebruik onbetrouwbare resultaten geven.

🙋 Bewaar ze best in een lade of een donker plekje. Ook teveel zonlicht kan het testresultaat beïnvloeden.

🙋 Voer de test om dezelfde redenen ook uit bij kamertemperatuur. 

🙋 Als de controlestreep roze kleurt én de teststreep kleurt roze, hoe licht ook, dan wijst dit op een positieve test.

🙋 Bij een positieve test (dus 2 streepjes) verwittig je onmiddellijk je huisarts. Zo kan je huisarts alle papieren voor je werk in orde brengen en kan de contacttracing opgestart worden. Zelf blijf je onmiddellijk in quarantaine bij het aflezen van deze positieve test.

🙋 Een negatief resultaat is geen vrijgeleide om eens ferm uit de bol te gaan! Alle geldende maatregelen moeten we ook bij een negatieve test heel stipt blijven volgen. De zelftests zijn voor 80% betrouwbaar. Dit betekent dat de test een fout resultaat kàn geven. Dus het blijft opletten geblazen om niemand te besmetten!

🙋 Een gebruikte test mag bij het restafval gesorteerd worden. Steek een gebruikte test met een positief testresultaat voor de veiligheid in een extra plastic zakje voor je het bij het restafval gooit om zo de kans op besmetting door aanraking van het testmateriaal te vermijden. 

 

Succes!

Een Gouden Palm, Gouden Beer of BAFTA zullen we niet winnen met deze movie, maar weer een stapje dichter bij het overwinnen van dat verdomde virus komen we hiermee wel!

 

Stay safe lieve lezers!

Let's kick that f*** virus!!

 

benedicte

 P.S. Word je graag als eerste op de hoogte gehouden van onze nieuwe blogs? Volg ons dan right here op Instagram voor onze kakelverse wetenschapsweetjes!